"Спирка за чай" - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

"Спирка за чай"

20 май 2013, 12:02 | boshnakova1

Младежи от Испания, Франция, Украйна и България ще подредят щанд за безплатна информация за европейски програми

"Спирка за чай" ще организират доброволци от Центъра за европейски инициативи на 20 и 21 май. През двата дни от 16.00 до 19.00 часа младежи от Испания, Франция, Украйна и България ще подредят щанд за безплатна информация за европейски програми и доброволчески проекти. Щандът ще бъде разположен на бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора, точно пред Универсалния магазин.


Младите хора ще черпят минувачите с чай, като по този начин ще промотират здравословния начин на живот и младежките инициативи на открито.


С тази проява доброволците на центъра за европейски инициативи ще отбележат финала на своя пореден проект в старозагорската организация.


В продължение на 9 месеца те работиха с деца от училищата "Христо Смирненски", "Самара" и ОУ "Иван Мирчев" (с. Дълбоки), където преподаваха английски език и водиха интерактивни занятия по приложни изкуства и музика. Доброволците организираха и поредица от благотворителни кампании, в резултат на които бяха закупени тетрадки и училищни пособия за децата от домовете "Мария Терезия" и "Незабравка".


През септември двама нови доброволци - от Швеция и Украйна, ще се присъединят към екипа на Центъра за европейски инициативи. Тяхната дейност в Стара Загора ще бъде финансирана от Европейската доброволческа служба на програма "Младежта в действие".
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей