Сдружение на осиновените с дарение за Дома за медико-социални грижи за деца - starazagora.utre.bg

Сдружение на осиновените с дарение за Дома за медико-социални грижи за деца

21 октомври 2016, 08:36 | starazagorautre.bg

160 са настанените в старозагорския дом момиченца и момченца

Сдружение на осиновените „Къде си?" връчи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. То е на стойност 900 лева и се изразява в памперси, храни и дрешки.И двете жени от Сдружението - Дарина Атанасова и Ивелина Стоянова са от Дома в Стара Загора. И двете са намерили биологичните си родители, но не са удовлетворени от законодателните промени, свързани с осиновените деца.„Ние искаме едно – единствено нещо – да ни бъде разрешено да се запознаем сдокументацията по осиновяването ни. Причините да го желаем са многобройни, но сред тях особено важна е информацията за евентуално наследствени заболявания. Липсата й може да се окаже дори фатална за нашите собствени деца или внуци...“, коментира Стоянова.

Според нея няма равноправие на страните. Дава се право на осиновителите да запазят тайната.„Ние сме деликатни и не искаме да създаваме проблеми. Наричат ни злобни и агресивни. Не сме такива. Ако майката не желае, ние се оттегляме".

160 са настанените в старозагорския дом момиченца и момченца на възраст от месец до 7 години, които са с тежки здравословни проблеми и увреждания.Те пристигат тук на практика от цялата страна. По думите на директора , д-р Георги Узунов въпреки тежкото здравословно състояние на децата от заведението случаите на осиновяване не били изключения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей