Навръх Никулден запалиха Коледните светлини на площада в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Навръх Никулден запалиха Коледните светлини на площада в Стара Загора

07 декември 2016, 09:10 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

С магическия жезъл и с помощта на зам.-кмета Красимира Чахова белобрадият старец запали светлинките

За радост на малки и големи Дядо Коледа пристигна навреме с вълшебната шейна тази вечер на площада в Стара Загора, за да грейне в целия си блясък красивото Коледно дърво. Оставащите секунди преброиха десетки малки старозагорци, изпълнили пространството пред общината, заедно със своите родители. С "магическия" жезъл и с помощта на зам.-кмета Красимира Чахова белобрадият старец запали светлинките на пременената с Коледна украса елха.
Преди това децата станаха съпричастни към вълнуващата история за Витлеемската звезда, разказана в красивата приказка за магията на Рождеството на Божия син. Аудио-визуалният спектакъл ДЗвездата на Божия синУ представиха талантливите актьори от Държавния куклен театър в Стара Загора. Голямата атракция на шоуто бяха 8-метровите кукли и ефектното сценично осветление. Сградата на Община Стара Загора също засия в синьо, в унисон с Коледното дърво.
Тържеството за запалването на светлините на Коледната елха завърши с красиви фойерверки и кръшно българско хоро.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей