Подписаха Меморандум за толерантността между различните етноси - starazagora.utre.bg

Подписаха Меморандум за толерантността между различните етноси

13 декември 2016, 15:10 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Областна управа Стара Загора

В Стара Загора

Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност подписаха днес Областният управител на Стара Загора  Георги Ранов и председателят на фондация „Етносвят България” Бейсин Ахмед, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.В документа те декларираха своето желание за сътрудничество и се споразумяха да работят заедно за запазването на общочовешките ценности, на толерантността между различните етноси и на равнопоставеността между различните народи и култури. В Меморандума двете страни се обявяват срещу проявите на нетърпимост, антисемитизъм и дискриминация на основата на раса, религия, пол, език.

Ранов подчерта, че взаимодействието между неправителствения сектор и държавата е важно, когато се работи в полза на общността. Той изрази надежда за сътрудничество с „Етносвят България” при организирането на културни, образователни и други събития, свързани с насърчаване на толерантността и добрите отношения между различните етноси.

Председателят на „Етносвят България”  благодари на областния управител за проявената съпричастност към идеите на фондацията и покани ръководството на Областна администрация на коледния празник на организацията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей