300 нови работни места откриват в Старозагорско - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

300 нови работни места откриват в Старозагорско

11 януари 2017, 16:46 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Областна управа Стара Загора

84 работодатели са подали заявки

В Областна администрация Стара Загора днес се проведе заседание на Областния съвет по заетост под председателството на областния управител инж. Георги Ранов. На него присъстваха Господин Господинов, директор на „Регионална служба по заетост”, Хасково, представители на Бюрата по труда, на синдикатите, на общините от областта, на работодателски организации.

По първа точка от дневния ред участниците в заседанието обсъдиха и приеха заявките на работодатели, кандидатствали по схема „Обучение и заетост” по ОП „Човешки ресурси 2014-2020 г.”. В Старозагорска област по тази схема ще бъдат заети 131 работни места от трайно безработни лица с основно и по-ниско образование над 29-годишна възраст. Предвидените средства по нея са в размер на близо 850 000 лв. 84 работодатели са подали заявки за участие по схемата. Те са класирани на база на критерии за подбор и оценка на МТСП. В основния списък присъстват 32 фирми, които ще наемат общо 131 работници за срок от 6 месеца.

На своето заседание Областната комисия по заетост прие и заявките на работодатели по схемата „Обучение и заетост на младите хора”. Предвидените средства по нея са в размер на 1 846 000 лв. Работните места са 169 и те са за трайно безработни лица с основно и по-ниско образование до 29 години. По тази схема е одобрено финансирането на 54 работодатели, които ще наемат работниците за срок от 6 месеца.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей