Над 33 000 лв. са санкциите за снегопочистването в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Над 33 000 лв. са санкциите за снегопочистването в Стара Загора

10 февруари 2017, 14:34 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Санкциите са установени от звено „Контрол, екология, чистота“ към отдел „Екология“

Санкции на стойност над 33 000 лв. са наложени на фирмите, отговорни за снегопочистването на община Стара Загора през м. януари 2017 г. Освен, че са глобени, те не са получили заплащане за установеното неизпълнение на възложените им дейности. Санкциите са установени и наложени на основата на съставени протоколи по надлежния ред и не са обжалвани от фирмите, съобщават от общината.
Със сумата от 21 303 лв. е санкционирана почистващата фирма „Грийн партнърс“, която отговаря за почистването на снега в областния град. От тях 9 423 лв. са за непочистени улици и обществени територии, 11 380 лв. за непочистени тротоари и 500 лв. за непочистени спирки на градския транспорт. Санкциите са установени от звено „Контрол, екология, чистота“ към отдел „Екология“ в Община Стара Загора, за отчетния период през м. януари, който е с най-обилни снеговалежи и задържане на снежната покривка за повече от 3 седмици. Освен рутинни проверки инспекторите от звеното са се отзовавали на сигнали на граждани и фирми, подадени на горещия телефон на общината.
Глоба в размер на 11 850 лв. е наложена и на фирма Пи Ес Ай, за слабости в почистването на общинската пътна мрежа, съобщиха от общинския отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“.

Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей