Владимир Полеганов и „Другият сън“ гостуват в Стара Загора - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

Владимир Полеганов и „Другият сън“ гостуват в Стара Загора

14 февруари 2017, 09:02 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Организаторите

На 15 февруари, от 18.30 ч. в Книжарница „Приятели Стара Загора“

Пътуващите книги на Стара Загора“, Книжарница „Приятели Стара Загора“ и Издателство Колибри, канят старозагорци на среща с Владимир Полеганов и неговата нова книга – „Другият сън“ . Събитието ще се състои на 15 февруари, от 18.30 ч. в Книжарница „Приятели Стара Загора“.

След погрешно набран номер, млад мъж се озовава в непознат свят, който постепенно се запълва пред очите му със странни предмети и хора. Всяка следваща крачка се оказва непредвидима и води ту към ужаса от чуждото, ту към удивлението от него.

„Другият сън” е психологически роман, маскиран като фантастичен. Или истинско фантастично приключение, чиято крайна цел е връщането към познатата ни реалност. Какво се случва, когато поверим паметта и желанието си на технологиите? Ще можем ли да продължим да живеем в познатия ни свят? Ще открием ли нов? „Другият сън” е интимна история за времето, в което бъдещето неусетно е станало част от ежедневието, а невидимото непознато управлява всяка човешка дейност и разстоянията между съзнанията и сърцата изглеждат безкрайни.

Владимир Полеганов отдавна е доказал, че има нюх към качествената фикция и нестандартните прочити на действителността – и като автор, и като преводач. Разказът му „Кладенецът“ печели втора награда на Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. През 2015 г. „Птиците” е включен в антологията “Best European Fiction” на издателство Dalkey Archive Press. Негови творби са публикувани в списанията „Следва“, „Море“, “Страница” и “Granta България”, както и в „Литературен вестник“ и Drunken Boat. Автор е на сборника с разкази „Деконструкцията на Томас С.“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей