Ученици отбелязват европейския ден за здравословно хранене - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

Ученици отбелязват европейския ден за здравословно хранене

15 февруари 2017, 09:43 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Инициативата ще зарадва над 1500 деца от шест български града

Днес от 11.00 часа в училище „Елин Пелин”старозагорски ученици ще се включват в Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца, организиран от Евро-Ток България /Европейското сдружение на професионалните кулинари/. С подкрепата на програма „Здрави деца“, инициативата ще зарадва над 1500 деца от шест български града, които ще научат повече за балансираното хранене и активния начин на живот.

В рамките на инициативата, професионални готвачи ще помогнат на децата да приготвят висококачествено здравословно меню, което след приключване на демонстрационното шоу-готвене ще имат възможност да консумират заедно със своите връстници. Основната идея на инициативата е да представи готвенето под формата на игра и да провокира интереса на децата към здравословното и балансирано меню.

Заедно с децата в готвенето ще вземат участие редица представители на правителството и местната власт, известни телевизионни водещи и популярни български спортисти. За финал на всяко от събитията са предвидени и подходящи за възрастта спортни активности и състезания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей