Над 200 участници се включиха в първия Детски зимен празник на връх Бузлуджа - starazagora.utre.bg

Над 200 участници се включиха в първия Детски зимен празник на връх Бузлуджа

20 февруари 2017, 08:15 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Събитието е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“

Над 200 деца от различни училища в Стара Загора и техните родители се включиха в първия по рода си Детски зимен празник на връх Бузлуджа. Събитието, част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“, бе открито от Красимира Чахова, зам.- кмет на Община Стара Загора.
Малки и големи се включиха в надпреварата по спускане с шейни, ориентиране, весел крос, семейно сърфиране с лодки и щафетни игри. Празникът беше съпроводен с много веселие и забавни игри, в които участваха всички членове на семействата. Музикален поздрав към участниците поднесоха и децата от детски клуб "Планинарче".
Зимният празник за децата, проведен сред природата, под връх "Бузлуджа", е организиран от Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“, с любезното домакинство на туристическо дружество „Орлово гнездо“.
Детският зимен празник положи началото на поредица от събития, организирани от Община Стара Загора, за популяризиране на активен и здравословен начин на живот сред семействата и всички възрастови групи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей