Оставиха в ареста рецидивист с 20 присъди - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

Оставиха в ареста рецидивист с 20 присъди

16 март 2017, 08:51 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Взетата мярка може да бъде обжалвана

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Христо Т., на 57 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив и чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал1 т.2 във връзка с чл.195,ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в периода от 25 февруари 2017 г. до 11 март 2017 г. обвиняемият Христо Т. посетил с. Калояновец, общ. Стара Загора. Той обикалял из селото и  влязъл в необитаем недвижим имот.  Чрез повреждане на входната врата на имота обвиняемият Христо Т. отнел различни вещи, предимно метални -  два водомера, водопроводен кран, 31 метални тръби с различна дължина, капаци от лозарска пръскачка, парчета ламарина от едната страна от червен метал, а от другата от бял метал и др. Впоследствие той предал вещите  в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, като по този начин си набавил финансови средства.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 20 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността - кражби и грабеж. Деянието по настоящото дело е извършено в условията на опасен рецидив, след като обвиняемият Христо Т. е бил освободен от затвора в гр. Ловеч на 3 декември 2016 година.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Христо Т.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Христо Т. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей