Над 1400 деца от цялата страна се състезават на конкурса “Орфеево изворче“ - starazagora.utre.bg

Над 1400 деца от цялата страна се състезават на конкурса “Орфеево изворче“

17 март 2017, 10:54 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Утре от 19.00 ч. в Драматичен театър - Стара Загора, ще се състои Гала концерт на лауреатите в конкурса и връчване на наградите

Днес и утре в Стара Загора ще се проведе седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсът е организиран от Национален музикално – фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и Община Стара Загора. За поредна година той дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. В дните на конкурса участие са заявили над 1400 изпълнители от цялата страна.

Официалното откриване е днес от 10.00 ч. на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски - 1858 г.“. Конкурсната програма ще протича в петък и събота в залите на Център за подкрепа на личностното развитие, НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“ и залите на Общински ансамбъл „Загоре“ в Драматичен театър - Стара Загора.

Утре от 19.00 ч. в Драматичен театър - Стара Загора, ще се състои Гала концерт на лауреатите в конкурса и връчване на наградите:

• Приз на кмета на община Стара Загора

• Годишни стипендии на Министерство на Културата на Република България по „Програмата мерките за закрила на деца с изявено дарби“.

• Голямата награда на Фен Фолк ТВ - Заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец

• Специална награда на Тракийско дружества "Одринска епопея" - за колективен участникКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей