Представят книгата “Живот в щрихи“ - starazagora.utre.bg
Alternative Media Group

Представят книгата “Живот в щрихи“

20 март 2017, 10:02 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Людмила Борисова

Една нова творба на Людмила Борисова

Народно читалище "Родина-1860", библиотека "Родина" и издателство "Палмира" канят старозагорци на представянето на книгата с миниатюри „Живот в щрихи“ от Людмила Борисова.  Премиерата ще бъде утре от 17.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески Люси е родена в Русе. От 1995 г. живее в Стара Загора, а от 2002 г. работи в Библиотека „Родина“ Стара Загора.

Активист и борец за правата на хората с увреждания към Центъра за независим живот. От 2004 г. е част от екипа на списание „Независим живот“. Публикува малки истории за хора с увреждания, живеещи в институция или извън нея и в блога „Системата куца“.

„Живот в щрихи“ е първата ѝ самостоятелна книга. Рисунките в изданието са също на авторката.

„Вратата на просторния апартамент се отвори. Той влезе, остави покупките на масата и влетя в кухнята, за да си стопли вода за чай. От семейството му никой още не се бе прибрал. Изпита радост от това да застанеш пред телевизора и да отпива горещата течност след изкарания студен ден. Умората го връхлетя с пълна сила след изкачването на 6-те стълби от входа на блока до вратата на апартамента, уж не бяха много – от две години насам ги изкачваше… с количката си…”, разказва авторката.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей