Започва проектирането на културен център за даровити деца - starazagora.utre.bg

Започва проектирането на културен център за даровити деца

29 март 2017, 10:27 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

И сграда за социални жилища в Стара Загора

я (камерна зала) и да носи името на покойния ѝ брат - проф. Петър Жеков.

Срокът за проектиране е 1 месец, а стойността на поръчката е близо 32 000 лв. Тя включва изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и обследване заенергийна ефективност на сградата, както и работен инвестиционен проект за обекта.

Инвеститор на проектирането и изпълнението на строителните дейности е Община Стара Загора.

Обявена е и обществена поръчка за изготвяне на работен проект за преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на бившата сграда на метрологията, на ул. „Мусала“ №26, за превръщането ѝ в сграда за социални жилища.

Срокът за проектиране е 60 дни, а стойността - 58, 3 хил. лв.

Ще се проектират гарсониери, едностайни и двустайни апартаменти, съгласно съвременните критерии за енергийна ефективност, осигуряващи здравословна и безопасна среда за живот и равни условия за развитие на лицата в неравностойно положение. Ще се възложи и проектиране за основен ремонт, реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административната сграда на Oбщина Стара Загора

Стойността е 62 500 лв., а срокът за проектиране – 60 дни.

Предвижда се пълен ремонт на всички хидроизолации, на повредените вътрешни мазилки и настилки, основен ремонт на санитарните възли, подовите настилки, както и подмяна на дограмата и вратите. Ще се представят варианти за фасадното оформление на сградата и ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Община Стара Загора ще финансира проектирането на ремонтите на метрологията и общината, а изпълнението на строително-монтажните работи ще се осъществи със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей