Прокуратурата проверява сигнали за консумирана храна с опасни за здравето вещества - starazagora.utre.bg

Прокуратурата проверява сигнали за консумирана храна с опасни за здравето вещества

01 април 2017, 16:24 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Раздадена по програмата „Топъл обяд"

На 31 март 2017 г. Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по репортажи и публикации в медиите по сигнали за консумирана храна с опасни за здравето вещества. С проверката се цели установяване на данни за извършено престъпление по чл.350 ал.1 от Наказателния кодекс, информират от  пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Разпоредено е да се изяснят обстоятелствата по приготвянето на храната, която е предоставена на неселението на 30 март 2017 г. по програмата „Топъл обяд", попаднали ли са в нея опасни за здравето вещества и създадена ли е по този начин опасност за здравето на хората, консумирали храната в следните населени места– с.Едрево, с.Нова Махала, общ.Николаево и с.Зимница общ.Мъглиж.

Възложено е да бъдат разпитани кметовете на населените места, в които е имало лица с хранително натравяне, относно участието  на населението в програмата. Ще се поискат сведения и от лицата, при които са възникнали здравословни проблеми.

Ще се установи фирмата, която е участвала в програмата „Топъл обяд" и дали са допуснати нарушения при приготвянето и доставянето на храната.

Изискана е информация от Регионалната здравна инспекция – Стара Загора и от Областната агенция по безопасност на храните – Стара Загора, относно констатираните от тях данни за застрашаване здравето на населението участващо в програмата.

Проверката се извършва в едномесечен срок.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей