РЗИ-Стара Загора и сдружението "Свят без граници" преподписаха споразумение за партньорство - starazagora.utre.bg

РЗИ-Стара Загора и сдружението "Свят без граници" преподписаха споразумение за партньорство

04 април 2017, 16:30 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    РЗИ

На събитието е присъствала и зам. -кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Стара Загора, и сдружението "Свят без граници" преподписаха днес споразумение за партньорство, съобщават от пресцентъра на дирекцията. На събитието е присъствала заместник-кметът по хуманитарни дейност на община Стара Загора Иванка Сотирова.
"Споразумението е продиктувано от необходимостта за повишаване на здравните стандарти и за интеграция на ромския етнос, както и на представителите на други малцинствени групи. Нашето добро партньорство със сдружение "Свят без граници" допринесе за решаване на много здравни проблеми. Много жени и деца от ромския етнос се обхващат от здравни скрининги" - е заявила директорът на РЗИ - Стара Загора, д-р Златина Нанева. 
Д-р Милена Илиева от сдружение "Свят без граници" също изразила своята благодарност за успешната съвместна работа с РЗИ и Община Стара Загора.
В навечерието на 8 април - Международния ден на ромите в РЗИ - Стара Загора, са били връчени награди. Наградата "Лекар на общността" е получил д-р Пламен Койнов, наградата "Студент на общността" - Звезделина Атанасова, която е завършила специалността "Медицински сестри" в Тракийския университет, а наградата "Лоялна медия към общността - Радио "Стара Загора".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей