Над 350 деца ще пеят и танцуват на Цветница в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Над 350 деца ще пеят и танцуват на Цветница в Стара Загора

06 април 2017, 10:02 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Участващите колективи ще получат диплом и плакет

Над 350 малки певци и танцьори ще огласят с песните и танците си площада пред Община Стара Загора на един от най-красивите пролетни празници Цветница, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. В неделя, на 9 април, ще се състои 15-ото издание на детско-юношеския фолклорен празник "Изворът да не пресъхва". В пъстрата програма на откритата сцена ще се изявят най-младите пазители на българската традиция - певци, инструменталисти и танцьори от 8 детски градини, 6 читалища и 3 училища.
Участващите колективи ще получат диплом и плакет, а за всеки от изпълнителите организаторите са предвидили значка и подарък - спортен сак. Онези, които искат да дадат воля на фантазията си и да развихрят своя талант, могат да го направят на пленера по изобразително изкуство, който съпътства проявата.
Детско-юношеският фолклорен празник "Изворът да не пресъхва - Цветница" се роди през 2003 година по идея на НЧ "Развитие 1878", с. Дълбоки, което и до днес е негов основен организатор. Събитието е включено в Културния календар на Община Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей