Старозагорско училище бе домакин на Национална олимпиада по литература - starazagora.utre.bg

Старозагорско училище бе домакин на Национална олимпиада по литература

12 април 2017, 10:11 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    организатори

Гордост за славейковци е участието в олимпиадата на седмокласничката Сара Иванова с преподавател Маргарита Банова

Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Стара Загора бе домакин на 11 април на Националната олимпиада по български език и литература за ученици от 7 клас. Официалното откриване бе на 10 април в Регионална библиотека "Захарий Княжески", където всички учители и 30-те ученици-участници от цялата страна гледаха документалния филм „Спомен за моите деца“ и бяха поздравени от ученици от Второ основно училище. Националната олимпиада по български език и литература се провежда със съдействието на РУО - Стара Загора. Г-жа Красимира Александрова - главен експерт в МОН пожела на откриването на всички участници успех и достойно представяне в това престижно състезание.

Гордост за славейковци е участието в олимпиадата на седмокласничката Сара Иванова с преподавател Маргарита Банова . Тя е автор и на програмата по откриването на олимпиадата.Учителката е в школото от началото на тази учебна година и вече показа безспорни успехи в преподаването със своята възпитаничка. А Сара Иванова е дете с многостранни таланти. През миналата година тя зае второ място в Националния ученически конкурс по инфационни технологии в Благоевград .

Преподаватели и организатори на Националната олимпиада по български език и литература специално поздравиха домакините от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ за отличните условия в училище за провеждането на състезанието и за организацията по посрещането – сподели Милена Желязкова, директор на Второ основно училище.

Следващата седмица, на 22 април славейковци посрещат 330 ученици от цялата страна на спартакиада, посветена на годишнините на училището и на патрона му. Спортната проява, която ще се проведе в Парк „Артилерийски“, е част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието на Община Стара Загора и е под патронажа на Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей