Изложбата “Съкровищници на духа“ ще радва казанлъчани и гостите на града - starazagora.utre.bg

Изложбата “Съкровищници на духа“ ще радва казанлъчани и гостите на града

12 април 2017, 16:38 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

В 30 нови фотографски пана

На площад „Севтополис“ ръководителите на културните институти в община Казанлък дадоха официално началото на Галерията на открито „Съкровищници на духа“.

В 30 нови фотографски пана зрителите ще могат да се запознаят с историята на Казанлък като културно средище и съдбите на културните институции в града през годините. От Апостолски текст, ръкопис от 13-и век, през Устава на Ученолюбива дружина „Искра“ от 1873 г. посетителите могат да проследят грижите, полагани от Община Казанлък за опазването на културно-историческото наследство и развитието, ролята и историята на културните институти в Казанлък – Исторически музей "Искра", Художествената галерия, Литерутарно-художествен музей "Чудомир", Общинска библиотека "Искра", Музей на фотографията, Общински театър "Любомир Кабакчиев"....  Сред богатствата в експозицията са и една от първите снимки на завършения нов Музей на розата, открит преди по-малко от година, с нови експонати, показани за първи път.

„Съкровищници на духа“ разказва за ядрата на културата и духовността, с доказано присъствие и влияние във времето на регионално и на национално ниво, грижливо съхранявали и развивали културния живот на Казанлък за младите поколения.

Експозицията на централния площад в града продължава идеята на Община Казаннлък за Галерия на открито с фрагменти от обществения, културния и спортен живот в Долината на розите и на тракийските владетели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей