Търси се изпълнител на проекта за парк „М. М. Кусев“ в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Търси се изпълнител на проекта за парк „М. М. Кусев“ в Стара Загора

15 май 2017, 16:25 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Прогнозната стойност на проекта е 589 9816 лв.

Община Стара Загора обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за обновление на парк „М. М. Кусев“ (Аязмото). Строителните и монтажни работи ще бъдат извършени в рамките на проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“ по Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020“.
Поръчката за обект „Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на парк „Митрополит Методий Кусев“ включва възстановяване и реконструкция на входното пространство около фонтана „Жабките”, шадраваните и настилките по централната алея, малкото аязмо, детската площадка по западната алея, перголата с розите, Алековия кът, детската площадка под летния театър, пространството около параклиса и фонтана и игрищата с околното пространство.
Предвидено е изграждане на нови кътове за отдих и атракции - въжена градина до „Залата на смеха“ , нова спортна площадка под ресторант „Хижата“, велопарк и тоалетни към съществуващите сгради. Ще бъдат открити поляни за пикник и заслони. Оформлението на ”Аязмото” включва създаване на паркова мебел с уникален само за парка дизайн.
Паркът е разположен на площ от 3200 декара. Проектът има за цел постигане на ясна и хармонична визия между отделните пространства в него, отговарящи на най-високи естетически критерии, използване на естествени материали с голяма здравина и трайност. Изискване е стълбите да бъдат изработени с автентични материали – каменни цепени плочи, гранитни павета и бордюри. Пешеходните алеи трябва да са от асфалтобетон. Подобряването на пространствата включва обособяване на няколко категории зони - за тих отдих, социални контакти, детски площадки, спорт и атракции, както и реконструкция на всички водни площи. Предвидено е и възстановяване и обогатяване на дендрологичния състав в парка.
Прогнозната обща стойност на проекта е 589 9816 лв. без ДДС.
Крайният срок за получаване на оферти е до 17:30 ч. на 09.06.2017 г. Те ще бъдат отворени на 12.06.2017 г. в 11:00 ч. в сградата на общинска администрация Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей