Изложба от душа и сърце на Ренина Лекова и приятели - starazagora.utre.bg

Изложба от душа и сърце на Ренина Лекова и приятели

16 май 2017, 11:37 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

Различни техники като живопис, графика, батик, дърворезба

Юбилейната експозиция отвори врати тази вечер в залата на Информационния център на ул.“Искра“№4. 10 съученици от казанлъшката Художествена гимназия и обичаната Ренина Лекова поканиха жителите и гостите на Казанлък да споделят емоциите от техните творби в юбилейна изложба.

Различни техники като живопис, графика, батик, дърворезба... Картини и пластики, създадени от автори от различни градове в страната – Сливен, Русе, Пловдив, Ловеч, Хисар, София, Варна и родената в село Искра, област Пловдив Ренина Делчева Лекова. Представители на един випуск художници от Града на розите, който със своя личен, 60-годишен юбилей празнува 41 години от завършването на казанлъшката гимназия: „Да ни видите колко добре се чувства човек на 60 години, колко е готин и мъдър на 60!“, похвали се известният преподавател по изобразително изкуство на Казанлък и обобщи, че публиката ще види делото на едни юбиляри от душа и сърце.

Животът на Ренина Лекова преминава в Розовата долина като преподавател по изобразително изкуство в казанлъшките училища, за да продължи да изгражда млади таланти като ръководител на Школа за изобразително изкуство към Народно читалище ”Възродена Искра - 2000”. Много от нейните възпитаници са достигнали национално и международно признание през годините. Някои от тях бяха сред публиката с букети цветя за любимия учител. Имаше и зрители и почитатели, с цветя за своя дългогодишен приятел и колега.

На добър час на юбилейната експозиция, част от празничната програма на Фестивал на розата 2017, защото заявката на неуморните творци е общите им изложби да продължат!

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Стара Загора Лайф

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей