Посланикът на Чехия Душан Щраух посети Община Стара Загора - starazagora.utre.bg

Посланикът на Чехия Душан Щраух посети Община Стара Загора

16 май 2017, 16:56 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Участниците в днешната среща обсъдиха въпроси от взаимен интерес за двете страни

Посланикът на Република Чехия в България Душан Щраух днес посети Община Стара Загора и се срещна със зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова. Той съобщи, че неговата страна участва с четири фирми изложители на Международното специализирано селскостопанско изложение Бата Агро 2017, което се провежда на летището край Стара Загора. Дипломатът изрази задоволство, че по улиците на града се движат пет нови съчленени автобуса, произведени в Чехия. Той предложи съдействие на общинското ръководство в реализацията на проекти, свързани с екологичния транспорт, енергийната ефективност на сгради, рециклирането на отпадъци и др.
Посланик Щраух разказа за социалния проект, който се реализира в Стара Загора с подкрепа на чешката република. Заедно със своя заместник Ярослав Камаш са посетили новостроящия се, първи по рода си у нас, образователен център на католическата църква, в който ще бъдат настанени общо 180 деца. В него ще има училище, общежитие и църква, но ще бъде за деца от различни етноси.
Участниците в днешната среща обсъдиха въпроси от взаимен интерес за двете страни. Тя завърши с размяна на подаръци и обещания за гостуване на изложби, участие в спортни и културни събития.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей