86 ветеринарни лекари от Тракийски университет получиха своите дипломи - starazagora.utre.bg

86 ветеринарни лекари от Тракийски университет получиха своите дипломи

27 май 2017, 09:58 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Тракийски университет

На празника присъства Старозагорският митрополит Киприан

На тържествена церемония днес ще бъдат връчени дипломите на випуск 89 от завършилите висшето си образование абсолвенти на  Ветеринармедицински факултет при Тракийски университет.

Общо 86 студенти получиха своите дипломи за ветеринарни лекари. "Имаме петима отличници, които са сред най-добрите ни студенти", заяви за starozagorci.com доц.Славов, зам.декан по учебната дейност.

„Вижда се щастието в грейналите лица на нашите дипломиращи се млади колеги, това ме радва и ме прави горд. Ятото на Випуск 89 е готово да отлети от гнездото на своята Алма матер. Точно преди този полет е нормално да има нетърпение у всички вас. Днес е моментът, в който ще вземете заветната диплома – така жадувана през близо 6-годишното обучение“, каза деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. дн Михни Люцканов в празничното си слово. „Вие ще служите на най-големия благодат – здравето, при това здравето на всички същества, няма по-велико дело от това. Да си ветеринарен лекар е голяма отговорност, не само призвание, тази отговорност ще носите от днес и вие. От сърце ви желая здраве, професионален успех, лично щастие и благополучие“, допълни още деканът.

Подарък и поздрав от председателя на Общинския съвет на Стара Загора Таньо Брайков получи първенецът на випуска – Анна Мирчева.

На празника на абсолвентите присъстваха още Старозагорският митрополит Киприан,  представители на различни научни институти, както и на държавни и местни администрации, студенти от Тракийския университет, родители и близки на абсолвентите.

Източник: starozagorci.comКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей