Басейн радва децата от ДГ „Лилия“ в старозагорското село Хрищени - starazagora.utre.bg

Басейн радва децата от ДГ „Лилия“ в старозагорското село Хрищени

09 юни 2017, 08:43 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

От лятото на 2016 година в градината работят активно по проект „Вълшебна класна стая”

С богата програма и много настроение днес беше открит новият басейн в двора на детска градина „Лилия“ в с.Хрищени, община Стара Загора. По думите на директорката Милена Ганева, „Това е една от малкото градини в България с външен басейн“, за развлечения и забавления на децата. ДГ № 26 „Лилия“ се посещава от деца от още три населени места в общината и в нея са създадени чудесни битови условия, материалната база е много добра.
Детска градина № 26 „Лилия” има традиции в работата по различни проекти и Национални програми. Пълното обновление на сградата е извършено през 2010 година по проект „За децата на Стара Загора с отговорност и любов” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът е подготвен и реализиран от Община Стара Загора.
От 2012 година в продължение на 3 години учители от детската градина работиха по подготвени и реализирани от тях проекти към Национална програма „С грижа за всеки ученик“, отнасящ се до допълнително обучение на деца от подготвителните групи.
През 2016 година те спечелиха финансиране по проект „Игри сред цветя” от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната сред към Министерството на околната среда и водите, посветен на екологичното възпитание на децата. С реализацията на проекта децата активно се възползват от новоизградената интерактивна детска площадка. Красиво, малко езеро с водни лилии допълва интериора на двора на детската градина.
От 2013 година ДГ „Лилия“ е включена в Проект „Готови за училище”, финансиран от Тръст за социална алтернатива. Проектът е насочен към подпомагане на родители на деца от уязвими социални групи .
От лятото на 2016 година в градината работят активно по проект „Вълшебна класна стая” , изготвен от Община Стара Загора и финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” , в подкрепа на предучилищното образование, възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей