Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова към активност на местния референдум - starazagora.utre.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова към активност на местния референдум

18 юни 2017, 12:17 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

    Кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Гласуването в 204-те секции приключва в 20.00 часа

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града и общината да излязат и да гласуват на местния референдум, който се провежда днес. По думите му, той е гласувал за това, все повече важни за обществото въпроси да бъдат решавани чрез допитване до хората.
Към 10.00 ч. избирателната активност в общината беше малко над 3 %. Има избирателни секции, в които няма нито един гласувал. Слаба е активността в кв. „Лозенец“.
Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината.
Гласуването в 204-те секции приключва в 20.00 ч., ако има хора пред секциите ще продължи до 21.00 ч.
За да бъде валиден референдумът трябва да са гласували 40 на сто от имащите право на глас избиратели в общината, а за да бъде с резултат „да“ или „не“, трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някоя от опциите.
С решение на Общински съвет Стара Загора, за 18 юни 2017 г., е насрочен местен референдум с въпрос: „Да бде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей