Набират лични асистенти по проект „Заедно за независим живот” - starazagora.utre.bg

Набират лични асистенти по проект „Заедно за независим живот”

04 юли 2017, 12:20 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Община Стара Загора обяви процедура

Общо 129 потребители са включени до средата на месец юни т.г. в проекта „Заедно за независим живот”, изпълняван от Община Стара Загора от 01.10.2016г., до 31.06.2018 г. За тях полага грижи персонал от 130 души, включително 106 лични асистенти, 20 социални асистенти, 2 медицински сестри, 1 рехабилитатор и 1 психолог.
Във връзка с изпълнението на проекта, Община Стара Загора обявява набиране и подбор на кандидати за длъжността „Личен асистент“. Обявление за подбор и образци на документи може да намерите тук.
Проектът е финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот”, Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020“. Продължителността му е 21 месеца.
Цел на проекта е прилагането на нов подход за предоставяне на интегрирани услуги в домашна среда и разчупване на създадените стереотипи.
Специфичните цели са създаване на възможности лица с увреждания да участват активно в планирането на услугите, от които се нуждаят, както и да се подкрепят семействата, в които има лице с трайно увреждане, в т.ч. деца, в съчетание с професионално развитие на ангажираните с грижи за лицето с трайно увреждане членове на семейството. Очакван ефект е и намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи на хора, нуждаещи се от помощ за обслужване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей