Уникално представление на „Кармен“ с Веселина Кацарова на стадион „Берое“ - starazagora.utre.bg

Уникално представление на „Кармен“ с Веселина Кацарова на стадион „Берое“

04 юли 2017, 14:50 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

На 6 юли от 21.00 часа

Уникален шанс да видят „Кармен“ със солисти Веселина Кацарова и Сирил Ровери /Франция/ под открито небе, на стадион „Берое“, ще имат жителите и гостите на Стара Загора на 6 юли от 21.00 часа. Френският баритон Сирил Ровери, в ролята на тореадора Ескамилио, е с едногодишен договор в трупата на старозагорската опера, стана ясно по време на проведената днес пресконференция за представяне на творческия екип на постановката.
Най-популярната опера за всички времена на Жорж Бизе е изборът на Държавна опера - Стара Загора за второто издание на „Опера на стадиона“. Останалите от звездния състав са Калуди Калудов /Дон Хозе/, Цветелина Василева /Микаела/, режисьорът Огнян Драганов, директор на операта и главният диригент Ивайло Кринчев. Специално построената на терена огромна сцена е с 18 м дължина и дълбочина от 15 м.
За първи път след 30 години участвам в оперна постановка в България. Надявам се всички зрители на „Кармен“ да разберат, че музиката е лекарство за душата, тя е естетика, която е много важна в живота на човек“ – каза световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова, която от 2016 година е и артистичен директор на Старозагорската опера.
„Много се радвам, че Община Стара Загора ще представи такъв зрелищен спектакъл, с такива елитни артисти на своите жители и гости“ – каза заместник-кметът на Иванка Сотирова.
Над 240 артисти ще излязат на сцената, оркестърът е от 65 души, хорът – от 90, балетът – 40 артисти, ще има 6 коня в представлението, два номера на артисти от Цирк „Балкански“. За първи път самата Веселина Кацарова ще се появи на кон, както и Сирил Ровери в ролята на Ескамилио.
Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров. Участват още Детски хор от ДЮСОБ „Маргаритки” с диригент Зорница Желязкова, представители на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур", оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора, оркестър и хор на Държавна опера-Бургас.
Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература. Бляскавата и жизнерадостна музика, огнените ритми, разтърсващата драма за свободата, за любовта и изневярата, за готовността за саможертва, съчетани в едно, са голямо предизвикателство за всеки, който посегне към нов прочит на музиката на Бизе и неговата опера „Кармен”. На 6 юли зрителите ще видят една класическа „Кармен”, в която изобилстват атрактивни и зрелищни решения, към които предразполага самото заглавие и сцената на открито. Веселина Кацарова ще смени няколко различни костюма, които са ушити специално за нея. Моделите на костюмите са подарък за световното мецосопрано от италианския художник Салваторе Русо.
В антракта на спектакъла ще има томбола с билети на зрителите, а наградите са: тениска и топка с автографи от футболистите клуб „Берое“, здравословни хранителни добавки от фирма „Фитнесхоум“, спа-уикенд за двама в Хотел „Армира“ на Старозагорски минерални бани, 2 ваучера за вечеря в ресторант „Щастливеца“ , специална торта от сладкарски цех "Куманов", подаръци от сувенирния магазин на Държавна опера- Стара Загора.
Билети за спектакъла се продават на касите на Старозагорската опера, в рекламна шатра на Операта в Парк „5 октомври“ и онлайн и в разпространителската мрежа на Ивентим.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей