Общината получи от правителството имотите на ветеринарния техникум - starazagora.utre.bg

Общината получи от правителството имотите на ветеринарния техникум

04 юли 2017, 16:10 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Bulgariautre.bg

Прехвърлянето на правата за управление на имотите на местната власт ще й позволи да реализира проект

На редовното си заседание днес Министерски съвет прехвърли безвъзмездно държавни имоти на общините Стара Загора, Кюстендил и Лозница, съобщават от  правителствената информационна служба.

Община Стара Загора ще получи правото на управление върху терен в града с площ 6308 кв. м. и върху терен в Ахтопол от 311 кв. м, заедно с построената в него сграда. До сега тези имоти са били предоставени на Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, която през 2016 г. беше обявена за общинско учебно заведение.

Прехвърлянето на правата за управление на имотите на местната власт ще й позволи да реализира проект по процедура „Подкрепа на професионалните училища в Република България” на ОП „Региони в растеж”.

Обявяването на други две професионални гимназии за общински – ПГ по механизация на селското стопанство „Св. Климент Охридски“ в Кюстендил и на ПГ по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“ в гр. Лозница, налага промяна в собствеността на предоставените на учебните заведения сгради. Имотите – публична държавна собственост, се обявяват за частна държавна собственост и се предоставят безвъзмездно на общините Кюстендил и Лозница.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей