Ограничава се потреблението на питейна вода за битови нужди в община Стара Загора - starazagora.utre.bg

Ограничава се потреблението на питейна вода за битови нужди в община Стара Загора

06 юли 2017, 09:45 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

За поливане, миене на улици, тротоари и т.н.

Във връзка с настъпилите горещини и липсата на достатъчно валежи, Община Стара Загора предприе ограничителни мерки за пестене на питейната вода в населените места. По места има опасност от въвеждане на водни режими заради недостиг на водния ресурс.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на областния град и селата на територията на общината да пестят питейната вода и да не я потребяват за поливане на зелени площи и зеленчукови градини. До всички кметства в общината са отправени предупреждения да бъде ограничено разходването на питейна вода. За това настояват в писмо до администрацията от „ВиК“ ЕООД Стара Загора. Съгласно чл.2а от Закона за водите и чл.4, ал.2 от Наредба №4/14.09.2004 г., ползването на водата за питейно-битови нужди от населението е с предимство пред ползването ѝ за други цели.
За да се избегне въвеждането на воден режим е необходимо да се ограничи използването на питейна вода за поливане, миене на улици, тротоари и т.н.
От ВиК Стара Загора предупреждават, че ще извършват внезапни проверки на потребителите от населените места с най-голям дефицит на воден ресурс и чести оплаквания за недостиг на вода. При констатиране на нарушения и незаконно ползване на питейна вода ще бъда предприемани наказателни мерки, съгласно действащото законодателство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей