След 30 години Веселина Кацарова омая близо 3 000 на стадион Берое - starazagora.utre.bg

След 30 години Веселина Кацарова омая близо 3 000 на стадион Берое

10 юли 2017, 10:50 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Мегапродукцията имаше едно единствено издание и премина с изключителен успех

За първи път след 30 години оперната дива, определяна за мецосопран № 1 в света - Веселина Кацарова участва в оперна постановка в България. Това се случи в уникалния, зрелищен и емоционален спектакъл под звездите, който поднесоха на зрителите Старозагорската и Бургаската опери в най-новата си съвместна суперпродукция - операта "Кармен" от Жорж Бизе, с режисьор Огнян Драганов.
Старозагорци и гостите на града видяха и чуха на една сцена своята съгражданка Веселина Кацарова, в ролята на темпераментната Кармен, световния тенор Калуди Калудов - в ролята на Дон Хозе, френския баритон Сирил Ровери като Ескамилио и Цветелина Василева като Микаела.
Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров за гигантската сцена на стадиона.
Мегапродукцията имаше едно единствено издание и премина с изключителен успех на стадион "Берое". Един зашеметяващ спектакъл, превърнал се в празник за сетивата, с участието на великолепната Веселина Кацарова, която омая публиката и демонстрира артистизъм от най-висока класа. Развълнувана, тя благодари на всички, близо 3 000 които изгледаха представлението на стадиона и бе изпратена с продължителни аплодисменти от признателната публика.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей