„Най-добрите класове“ на Казанлък разказаха за пътешествията си - starazagora.utre.bg

„Най-добрите класове“ на Казанлък разказаха за пътешествията си

30 юли 2017, 12:20 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

Първи с нея се срещнаха представители на 6а клас при СУ „Екзарх Антим I“

Прекрасни впечатления от екскурзиите  – награди в новата инициатива на Община Казанлък „Най-добър клас“ споделиха ученици с Кмета Галина Стоянова.

Първи с нея се срещнаха представители на 6а клас при СУ „Екзарх Антим I“, с класен ръководител Събина Ангелова след двудневна  екскурзия по избран от тях маршрут Плиска – Варна – Балчик – Мадара – Велико Търново. Те разказаха за всички посетени забележителности в кратка презентация „По пътя на старите столици“ (на сайта на Общината). На въпроса на Галина Стоянова с какво са заслужили наградата децата посочиха старанието и многото успехи на всеки от тях в най-различни области. „Хубаво лято, с много положителни емоции, за да сте заредени за есента и началото на новата учебна година!“, пожела Кметът на бъдещите седмокласници.

Зрелостници от 12а клас при ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък с класен ръководител Светла Стефанова споделиха впечатления от своята разходка – награда – по направление Сливен – Слънчев бряг  - Несебър. Те обясняват своето отличие със силно мотивираната среда за успехи и добрите преподаватели в гимназията. Галина Стоянова им пожела да са много успешни с каквото и да се захванат в живота си и да бъдат щастливи от избраното поприще.

Тази година, по случай Деня на българската просвета, култура и славянска писменост Община Казанлък за първи път обяви предизвикателството си към училищните директори и класните ръководители на учебните заведения в общината да отличат сред своите възпитаници „Най-добрият клас“. Общината, съвместно с Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните целят поощряване на доброто поведение и взаимоотношения в учебните класове, на съчувствието, колективния дух и усещането за екип при подрастващите. Сред важните критерии са и стремежът към знание и осъществени от самите деца самостоятелни благородни постъпки.

На централния площад „Севтополис“ на 24 май, т.г., кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи почетни грамоти на 11 ученически класа и три големи награди на отличените в трите курса на обучение като „Най-добър клас“. Първо място и голяма награда получиха 3а клас при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с класен ръководител Бойка Арнаудова, чиято екскурзия предстои през септември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей