Тази вечер празничен концерт "Верея и приятели" - starazagora.utre.bg

Тази вечер празничен концерт "Верея и приятели"

05 август 2017, 11:20 | starazagora.utre.bg
  • Снимка:
    организатори

Началото му е предвидено за 18.30 часа

За четвърти път, среща на българските състави от чужбина „Верея и приятели“ си дават любители на фолклора в Стара Загора. Два дни, жителите и гости на града имат възможност да се насладят на творчеството на българи, живеещи в Дубай, Северна Ирландия, Гърция, Испания, Калифорния, Лондон и Детройт, които ще се качат на сцената в парк „Артилерийски“.

“Този празник има своя потенциал да расте, не е случайна инвестицията в него. Предстои да се работи в посока за надграждането му, за да събира все повече участници и да ни радва все повече", каза зам.-кметът Иванка Сотирова.
"В летните месеци, много от нашите близки и приятели, които живеят зад граница, се завръщат, милеейки за род и роден дом. Длъжни сме да подхранване родолюбието и в тях, и в нас. Нужно е да пазим и предаване напред обичта към чистия български фолклор", допълни тя.
Традиционната среща „Верея и приятели“ ще завърши тази вечер, отново в парк „Артилерийски“ с празничен концерт. Началото му е предвидено за 18.30 часа. В програмата, освен съставите от различни краища на света, почитателите на българската фолклорна музика ще се насладят и на изпълненията на старозагорците от ТК „Нашенци“ и ТК “Тракийци”, както и на представянето на прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“. Последното изпълнение ще бъде на оркестър „Цветан Митев“, със солисти Кирил Мартинов, Петя Димитрова и Мирена Тодорова. 
Водещ на събитието е Бинка Добрева, а организатори са Община Стара Загора и сдружение “Верея и приятели”, с подкрепата на Агенцията за българите в чужбина.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей