Старозагорската Детска градина № 68 „Патиланско царство“ празнува - starazagora.utre.bg

Старозагорската Детска градина № 68 „Патиланско царство“ празнува

20 септември 2017, 08:53 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Своята 20-та годишнина

Детска градина № 68 „Патиланско царство“ е от градините в Стара Загора с опит и традиции. През 2017 г. се навършват 20 години от нейното създаване. Юбилеят бе отбелязан подобаващо като „Патиланска европеада“ – съвместен проект с Община Стара Загора, във връзка с кампанията „Стара Загора - Европейски град на спорта“.
Атмосферата се изпълни с весело настроение, спортен дух, желание за игри и победа с посрещането на децата от всички възрастови групи в детската градина, разпределени в различни спортни дисциплини: „Футбол“, „Бягане“ , „Спортен риболов“, „Баскетбол“ , „Скок на дължина“, „Хвърляне в цел“, „Хокей на трева“ , „Художествена гимнастика“ и „Спортно катерене“.
Директорът на градината Росица Димитрова поздрави всички гости, както и своите възпитаници и екипа, който се грижи за тях. Приветствия отправиха и гостите на юбилея, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, Петя Желязкова - член на Обществения съвет към градината .
Европеадата беше открита с демонстрационен мач между деца и родители. Малките спортисти, възпитаници на ДГ №68 „Патиланско царство“ показаха впечатляващи резултати, за което получиха награди от Община Стара Загора – торбички и шапки, както и от градината – грамоти за участие, купи и медали за изявилите се с най-добри резултати, а за най-малките - книжки и часовници.
За доброто настроение се погрижиха мажоретките от Център за работа с деца и гимнастичките от СКХГ „Берое“, чието съчетание се съпроводи от соловото изпълнение на близначките Златина и Катерина Кукеви, настоящи възпитанички на детската градина. Присъстваха специалисти от отдел“Образование“ и представители от училища и детски градини.
В тържеството взеха участие и родителите, с чието присъствие и помощ празникът се превърна в незабравимо изживяване за децата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей