Министър Кралев зарадва деца, лишени от родителски грижи - starazagora.utre.bg

Министър Кралев зарадва деца, лишени от родителски грижи

20 септември 2017, 21:52 | starazagorautre.bg
 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

Всички те получиха специално изработени екипи, топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и комплекти за игра на бадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подари спортни екипи и пособия на децата от дом „Българка“ в Стара Загора. Той посети интерната заедно със заместник-кметовете на града по спортните дейности Красимира Чахова и по хуманитарните дейности Иванка Сотирова, както и с телевизионната водеща и автор на детски книги Гери Дончева, която от няколко години се грижи са децата там. 
    В дом „Българка“ живеят ученици на възраст от 12 до 19 години, лишени от родителски грижи. Всички те получиха от Кралев специално изработени екипи, топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и комплекти за игра на бадминтон. Повечето ученици се занимават активно със спорт и се похвалиха на министъра със със спечелените купи и медали от различни първенства и турнири. 
    „Днес с Вас поставяме предсрочно началото на Европейската седмица на спорта. Искам да спортувате, да растете здрави и много сериозно да се отнасяте към учебния процес в училище“, обърна се министър Кралев към децата. 
    Официалното откриване на Европейска седмица на спорта #BeActive ще се състои на 23 септември от 10,30 ч в Борисовата градина в София и ще се проведе до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. С новите си екипи и спортни пособия децата от дом „Българка“ в Стара Загора ще участват в спортните игри в града на 26 септември. 
    Директорът на дом „Българка“ Пламен Бахов и децата благодариха на министър Кралев за приятната изненада. 
    „Подаръците не само зарадваха децата, но и ще ги стимулират да се занимават още по-усилено със спорт. Това ще им помогне да развиват умения да се справят самостоятелно в живота и да изграждат навици за здравословна култура“, заяви Пламен Бахов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей