Водят разследване за опит за убийство - starazagora.utre.bg

Водят разследване за опит за убийство

25 септември 2017, 17:50 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

След настъпил скандал в землището на чирпанското село Държава

На 20 септември 2017 г. е получено съобщение на тел. 112 за пострадал мъж до язовир  Държава 1“ в землището на село Държава, община Чирпан, съобщават от прокуратурата.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели.

Установено е, че на 20.09.2017 г., до язовир „Държава 1“ в землището на село Държава, община Чирпан, след възникнал скандал Николай Т., на 45 г., нанесъл удари с тесла на 55-годишния Н.К. Пострадалият е бил откаран в МБАЛ „Ст. Киркович” – Стара Загора, където са извършени оперативни интервенция.

Образувано е досъдебно производство срещу Николай Т. за престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18, ал.1 от НК за това, че на 20.09.2017 г. е направил опит умишлено да умъртви Н.К., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалия, психолого-психиатрична експертиза.

Николай Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20.09.2017 г. е направил опит умишлено да умъртви Н.К., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Спрямо Николай Т. е взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“ с определение на Окръжен съд – Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей