Днес министър Красен Кралев открива Европейската седмица на спорта в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Днес министър Красен Кралев открива Европейската седмица на спорта в Стара Загора

26 септември 2017, 09:53 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    ММС

От 11.00 часа в парк „Артилерийски“

Министерството на младежта и спорта организира за трета поредна година Европейска седмица на спорта в България. Тя се провежда от 23 до 30 септември с различни спортни събития в девет града, един от които е Стара Загора. Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях, спортни демонстрации и турнири.

Някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта. Едно от тях е заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова.

В "Европейския град на спорта 2017" Стара Загора министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие Европейската седмица на спорта на 26 септември от 11.00 ч. в парк „Артилерийски“.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност.

Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей