Райчо Свиленов от Смолян е Пътен полицай на годината - starazagora.utre.bg

Райчо Свиленов от Смолян е Пътен полицай на годината

01 октомври 2017, 11:03 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    ГД Национална полиция

Стара Загора бе домакин на 25-ия юбилеен Национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2017” и Ден на превенцията

В Стара Загора приключи XXV юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината“. В отборното класиране първият приз бе за Васил Бакалски и Райчо Сивенов от ОДМВР- Смолян. Второто място бе за Момчил Григоров и Илиян Генков от ОДМВР-Габрово, а третото за Мартин Кондов и Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич.

В генералното индивидуално класиране първо място извоюва Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, зад него се нареди Лъчезар Близнаков от СДВР, а на трето – Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.

В теоретичния изпит по специализирана подготовка най-добре се представи Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово, на второ място застана Здравко Христов от ОДМВР-Варна, на трето Лъчезар Близнаков от СДВР.

На стрелба с пистолет най-добри качества показа Мартин Стоянов от ОДМВР-Перник, зад него застана Мартин Кондов от ОДМВР-Добрич, а трети се класира Димитър Алексиев от ОДМВР-Плевен.

Другата дисциплина, в която мериха сили участниците в състезанието бе оказване на долекарска помощ. Там призът бе за Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. Втори се класира Мартин Маринов от ОДМВР-Ямбол, а трети – Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен.

Най-добри качества в управлението на автомобил показа Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич, зад него застана Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, а трети – Александър Марков от ОДМВР-София.

По управление на мотоциклет най-добри умения демонстрира Лъчезар Близнаков от СДВР, Георги Соколов от ОДМВР-Кюстендил се класира втори, третото място бе за Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян.

На церемонията по награждаването в Стара Загора присъстваха областният управител Гергана Микова, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, генералният секретар на СБА Стоян Сентов и началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски, директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, ген. Румен Миланов, бивш началник Пътна полиция, представители на румънската, гръцката и холандската пътни полиции. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей