Стара Загора е домакин на третото заседание на Съвета на децата - starazagora.utre.bg

Стара Загора е домакин на третото заседание на Съвета на децата

02 октомври 2017, 09:55 | starazagorautre.bg

17 са новите членове на Съвета за децата

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева откри третото изнесено заседание на Съвета на децата, което се провежда в Стара Загора.Форумът е тридневен и приключва днес.

,,Участето на децата във взимането на решения по въпросите, които ги засягат,е приоритет на правителството. Казуси, които касаят деца, не бива да се обсъждат без участието на деца“, подчерта Кънева. Тя насърчи участниците в Съвета да отстояват мнението си и гарантира, че ще направи всичко възможно мнението им да не бъде повлияно от възрастните. България е сред водещите страни, които налагат модела на детското участие. Ако има нещо, в което сме лидери в световен мащаб, това са именно практиките за ангажираността на децата при формирането на политиките за тях. Най-добрите решения можем да вземем само заедно с децата, а не като им ги наложим, обясни Кънева.

17 са новите членове на Съвета за децата, които в Стара Загора за пръв се запознват с колегите си. Те са избрани на мястото на членовете, които вече са навършили 18 години. Мандатът на новоизбраните членове е двугодишен. Разбирам отговорността, която всеки от членовете на Съвета поема – не само за себе си, но и за всички деца от областта, която представлява. Ще бъда съпричастна с вас, подчерта председателят на Държавната агенция за закрила на детето.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей