Старозагорски малчугани си направиха билкова градина - starazagora.utre.bg

Старозагорски малчугани си направиха билкова градина

05 октомври 2017, 09:49 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Детска градина „Светлина“

Градината е в продължение на дейностите по по проект „Да се храним разумно“

Билкова градина засяха малчуганите от старозагорската детска градина „Светлина“. В  големи сандъчета децатата от подготвителна група „Усмивки“ сами засадиха бял равнец, мащерка, риган, босилек, лавандула, специално донесени от преподавателите им в градината от Велинград. Градината е в продължение на дейностите по по проект „Да се храним разумно“ по Национално движение „Син флаг“ и ЕС.

Още отсега децата от „Усмивки“ знаят, че коледното им парти ще бъде „На билков чай с канелени сладки“, а билките ще са произведени от тях самите. След засаждането една от активните баби на дете в детската градина прочете любопитни подробности за билките от книгата „Малкото билкарче“. На 13 октомври във всяка група в детската градина ще се учреди „Баболандия“ - Комитет на бабите, които да са в помощ на деца и преподавателите в обучението и в забавленията. На 16 октомври пък е предвидена и първата проява на Баболандия – съвместно баби и деца ще изработват бонбони от сушени ядки и плодове.

Денят на Стара Загора – 5 октомври – малчуганите и преподавателите от ДГ“Светлина“ ще отбележат с празничен поход до Аязмото, където ще посетят Зоопарка, Аула на „Багатур“ и ще съберат природни материали за заниманията си през зимата. А в събота и неделя родителите и деца от най-малките две групи ще бъдат на пикник за опознаване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей