Новият омбудсман Надежда Чакърова-Николова встъпи официално в длъжност - starazagora.utre.bg

Новият омбудсман Надежда Чакърова-Николова встъпи официално в длъжност

09 октомври 2017, 17:51 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Дарик

Тя бе избрана на сесия на Общинския съвет в края на септември

Новият обществен посредник Надежда Чакърова-Николова встъпи официално в длъжност. Тя бе избрана на сесия на Общинския съвет в края на септември.
Ще се ръководя от принципите хуманност, справедливост, безпристрастност, обективност и независимост при решаването на всеки казус, за който бъда сезирана, обеща общественият посредник. „Ще положа усилия институцията да бъде надеждния гарант на спазване правата и интересите на гражданите, ще бъда взискателна във всеки един проблем, защото администрацията и управлението са право на всеки, но нейната дейност трябва изцяло да съдейства за спазване законните права и интереси на гражданите”, коментира още Чакърова.
Новият местен омбудсман прие поста от Павлина Делчева, която два мандата изпълняваше длъжността. Да бъде мъдра, смела, да има здрави нерви и никога да не губи чувствителност по отношение спазването на човешките права, пожела Делчева.
Надежда Чакърова-Николова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора, има над 20 години професионален опит в различни области, свързани със специалността й във висшето образование -магистър по финанси в УНСС София. Към момента е председател на Зонта клуб Стара Загора.

Източник: ДарикКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей