Съботен следобед в Операта със „Севилският бръснар“ - starazagora.utre.bg

Съботен следобед в Операта със „Севилският бръснар“

09 ноември 2017, 11:50 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Държавна опера-Стара Загора

На 11 ноември, събота, от 16.00 часа

Държавна опера Стара Загора ще представи на своята сцена комичната опера на Джоакино Росини „Севилският бръснар“ с участието на блестящ солистичен състав, оркестъра, хора и балета на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на постановката е Славчо Николов. Спектакъла ще дирижира Димитър Косев.
Специалното издание на Държавна опера-Стара Загора „Един следобед в операта“ е предназначено за фамилни посещения. Вниманието е насочено изцяло към децата, които тази събота, 11 ноември придружават своите родители безплатно на оперно представление.
Докосването до класическата музика чрез семейството е най-прекият път, на който всеки малчуган може да стъпи. А за да стане още по-лесно, Държавна опера-Стара Загора избира операта „Севилският бръснар“. Жизнерадостният сюжет на операта интригува и забавлява със своите забавни любовни истории и непредвидими весели недоразумения, „грабва“със своите запомнящи се и искрящи мелодии, арии, дуети и ансамбли-шедьоври.
През новия си творчески сезон Държавна опера-Стара Загора ще разширява и обогатява своя „съботен оперен и балетен следобед“ с различни и атрактивни заглавия, специално подбрани за семейни и групови посещения, за зрители от различни възрасти.
Билети на преференциални цени могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера-Стара Загора. Безплатни билети за децата до 12 години.
Действащи лица и изпълнители:
 Фигаро Валери Турманов
 Розина Петя Петрова
 Граф Алмавива Николай Моцов
 Бартоло Евгений Арабаджиев
 Базилио Пламен Кумпиков
 Берта Яница Нешева
 Фиорелло Теодор Петков
 Амброжио Драгомир Христов
Нотариус, Лаженест Александър Желев
 Офицер Любомир Петков
 Клеветата Петя Вънева
 Оркестър, хор и балет на Държавна опера Стара ЗагораКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей