Осъдиха двама мъже за неспазване на ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие - starazagora.utre.bg

Осъдиха двама мъже за неспазване на ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие

11 ноември 2017, 15:35 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

По внесените прокурорски актове на Районна прокуратура-Казанлък

През 2017 г. Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследването по три досъдебни производства за домашно насилие. Две досъдебни производства са приключили с внасяне на прокурорски акт в съда – един обвинителен акт и едно предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание по чл.78а от Наказателния кодекс. По третото досъдебно производство се води разследване.

По внесените прокурорски актове на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени двама мъже за неспазване на ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие.

Юсеин Ю., на 38 г., изтърпява наказание от  четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ” режим. Той е осъден за това, че на  4.12.2016 г., в с. М., обл. Стара Загора, не е изпълнил съдебна заповед за защита от домашно насилие в частта ѝ, с която е задължен в срок от 18 месеца, считано от 30.09.2016 г., да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жена, съжителствала с него на семейни начала, от която има две деца, както и да не приближава жилището ѝ в с. М, обл. Стара Загора. По делото е установено, че той е прескочил оградата и влязъл в двора на къщата ѝ, блъскал по входната ѝ врата, счупил стъклото на прозорец на къщата ѝ и отправил обидни и заплашителни думи спрямо нея – престъпление по чл. 296 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 Метин К., на 45 г., е осъден на глоба в размер на 1500 лв., за това, че на 30.10.2016 г., в с. К., обл. Стара Загора, не изпълнил съдебна заповед за защита от домашно насилие, влязла в сила на 26.10.2012 г., според която е трябвало да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Той извършил спрямо нея акт на домашно насилие, изразяващо се в нанасяне на побой с лопата -престъпление по чл. 296 ал.1 от Наказателния кодекс.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей