Магистрати и кметове дебатираха новостите в Гражданско-процесуалния кодекс - starazagora.utre.bg

Магистрати и кметове дебатираха новостите в Гражданско-процесуалния кодекс

30 ноември 2017, 09:06 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Срещата проведе секретарят на общината Делян Иванов

Промените в Гражданско-процесуалния кодекс, които засягат начините за връчване на съдебни книжа или призовки бяха представени днес на традиционната среща с кметовете и кметските наместници в община Стара Загора. Срещата проведе секретарят на общината Делян Иванов.
Веселина Мишова, съдия от Районния съд представи презентацията, посветена на начините на връчване на съобщения и призовки. Тя подчерта важността на функцията на връчителите, тъй като призовката е с обвързваща доказателствена сила за съда, която се удостоверява от разписка. Неправилното връчване е основание за налагане на глоби, бе разяснено на присъстващите в залата днес. Те получиха обяснение още на кого може и на кого не, да се предават съобщенията, както и къде може да става това.
В разясненията на новостите в процеса участваха председателят на Районен съд - Стара Загора Милена Колева, нейните заместници Блага Бозова и Антония Тонева, и съдията от Окръжния съд Светлин Жеков. Те отговориха и на въпроси на кметовете и кметските наместници в община Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей