Доброволците споделиха с ученици своя празник - starazagora.utre.bg

Доброволците споделиха с ученици своя празник

01 декември 2017, 17:50 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Валентин Златанов

Празничната среща за Деня на Доброволеца засне младият фотограф Валентин Златанов

В последния ден на месец ноември отрядът от доброволци на община Казанлък  отбеляза Празника на Доброволеца в РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък. Към доброволното формирование „Аварийно-спасителна група“ – гр. Казанлък се присъединиха представители на РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък и ученици от 11-ти и 12-ти клас на СУ „Екзарх Антим I“.

Доброволците представиха накратко своята работа пред учениците, историята на едно от най-старите формирования в България, дейности, които то изпълнява, екипировка, с която разполага всеки доброволец.

Момичетата и момчетата се запознаха с цялото оборудване на един пожарен автомобил и станаха свидетели на демонстрации за действие със специализираното превозно средство. Доброволците разиграха демонстрация със пожар в специална тава и неговото потушаване. Те дадоха насоки на подрастващите как да боравят с пожарогасители и какви са основните изисквания за това.

Възпитаниците на СУ“Екзарх Антим I“ разгледаха РС „ПБЗН“ – гр. Казанлък отвътре и най-общо се запознаха с процеса на работа на пожарникарите и техниката, с която разполагат.

Празничната среща за Деня на Доброволеца засне младият фотограф Валентин Златанов, ученик от 11-ти клас на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт - гр. Казанлък.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей