Започва изграждането на индустриална зона "Загоре" - starazagora.utre.bg

Започва изграждането на индустриална зона "Загоре"

04 декември 2017, 15:25 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

За промяна в Закона за публично-частното партньорство и Закона за висшето образование, настояваха представителите на бизнеса

Държавата ще помогне за изграждането на индустриална зона "Загоре" в Стара Загора, защото това ще даде тласък за ново развитие в региона, който е една от топ дестинациите по икономическо развитие. Това обяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на дискусия, в която взеха участие зам.-председателят на парламента Емил Христов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров,областният управител Гергана Микова, депутати, регионалните лидери на КРИБ и Съюза на работодателите, ректорът на Тракийския университет.
"В Пловдив вече се задъхват и трябва да се използва и естествено да продължи към Стара Загора. Предложен е общински терен от 110 дка на околовръстния път, като на последната сесия на Общинския съвет тази земя е апортирана в ново дружество. Държавата ще се включи с парична вноска, съответна на оценката на апортираната земя. С парите ще се изгради инфраструктурата. Целта е осигуряване на работни места, привличане на инвеститори и разширяване на потенциала с близките градове като Димитровград, Хасково, Сливен, Ямбол, откъдето могат да се привлекат кадри", обясни Живко Тодоров.
В региона има дефицит на кадри за машиностроенето и преработвателната промишленост, изтъкна зам.-министърът на социалната политика Зорница Русева.
За промяна в Закона за публично-частното партньорство и Закона за висшето образование, настояваха представителите на бизнеса.
Освен законодателни промени, необходима е правителствена програма за следващите 25 години, в която да се посочат видът и броят на кадрите, необходими през периода за инвестициите както в региона, така и цялата страна, изтъкна проф. Николай Михайлов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей