Експерти подкрепиха проекта за ремонт на оградата във Второ основно училище в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Експерти подкрепиха проекта за ремонт на оградата във Второ основно училище в Стара Загора

06 декември 2017, 13:58 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Проектът е внесен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство

Експерти подкрепиха проекта за ремонт на оградата на Второ основно училище в Стара Загора по време на обществено обсъждане, съобщават от пресцентъра на общината
"Получихме писма от родители и сигнали от директора на училището по повод оградата. Проектът включва премахване на няколко дървета за което са издадени разрешителни. За да не се нагнетява напрежение, решихме да дадем възможност на специалистите да обяснят проблема", е казал в началото на срещата Живко Тодоров.
Според арх. Петър Киряков, председател на местната Камара на архитектите, е подчертал, че даването на гласност е най-правилната политика и е апелирал за спокойствие и трезва преценка.
"Сега е моментът да се подменят дърветата, защото са стари и опасни, трябва да се направи ново озеленяване с иглолистна растителност, която да се превърне в зелена бариера за праха от улицата", е коментирал и арх. Иван Иванов.
Проектът е внесен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата, тъй като сградата на училището е паметник на културно-историческото наследство от местно значение и попада в обхвата на археологически резерват "Августа Траяна", уточняват от пресцентъра на общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей