Три първи копки на последните 3 детски градини за обновяване в Казанлък - starazagora.utre.bg

Три първи копки на последните 3 детски градини за обновяване в Казанлък

14 декември 2017, 14:45 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

Проектът на обща стойност 9 504 532,06 лв.

В Община Казанлък днес се проведе начална пресконференция, а след това се състояха и три официални церемонии "Първа копка" по случай началото на строително-монтажните дейности в три детски градини по Проект: „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ на Община Казанлък.

На пресконференцията бяха представени основните цели, строително-монтажни работи и очаквани резултати от реализацията на проекта – по него ще бъдат изцяло обновени три детски градини пет училища, с което ефективно и устойчиво ще бъде обновена цялостно образователната инфраструктура в община Казанлък.  

Проектът на обща стойност 9 504 532,06 лв. е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Детските градини са в ж.к.“Изток“ в Казанлък – ДГ“Здравец“, ДГ“Слънце“ и филиал на 15-та ДГ“Звънче“, а петте училища са в селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и градовете Шипка и Крън. Освен строително-монтажните работи като въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, ще бъде извършен и цялостен монтаж на напълно ново оборудване.

Със завършването на дейностите догодина учебната база на територията на общината ще бъде изцяло обновена.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей