Прокуратурата в Казанлък задържа учител за блудство с малолетно момиче - starazagora.utre.bg

Прокуратурата в Казанлък задържа учител за блудство с малолетно момиче

22 декември 2017, 17:39 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, днес съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо С. Г., на 66 г., привлечен като обвиняем за това, че на 13.12.2017 г. в гр. Казанлък, извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14 - годишна възраст - момиче на 13 г., чрез използване на положение на надзор - престъпление по чл. 149 ал.2 т.4 предл.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице. Съдът взе предвид аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност за взетата мярка за неотклонение „задържане под стража", за да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице, спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.

Определението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей