Драмата с първа премиера за годината - starazagora.utre.bg

Драмата с първа премиера за годината

11 януари 2018, 10:01 | starazagorautre.bg
  • Драматичен театър „Гео Милев”

На 18 януари, от 19.00 часа

Първата премиера в Драматичен театър „Гео Милев”, за 2018 година, ще се състои на 18 януари, от 19.00 часа, на камерна сцена. Премиерата е на спектакъла „Голям колкото малка ябълка” от Петър Анастасов. Режисурата е дело на Борис Дюлгеров, сценографията и костюмите – на художника Димо Генов. В ролите ще видим  Христофор Недков и Весела Петрова.
  Авторът Петър Анастасов е едно емблематично име за съвременната поезия и драматургия. Неговите пиеси „Обещай ми светло минало“, „Църква за вълци“, „От сняг помилвана душа“ заемат достойно място в днешната българска дараматургия.
      Спектакълът „Голям колкото малка ябълка“е една неизпята до край песен за болката, любовта и надеждата. Авторът Петър Анастасов, познат на публиката и като нежен лирик, и като драматург, среща на сцената двама герои, и в тяхно лице - младостта и зрелостта, началото и краят на живота, любовният порив и непреодолимостта на смъртта. Вдъхновяваща история за силата на духа и енергията на идеалите, за моралната непримиримост и светлината, които всеки човек носи в себе си, дори когато съдбата го тласне до ръба на мрака...Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей