80 сигнала са подадени на горещия телефон на общината - starazagora.utre.bg

80 сигнала са подадени на горещия телефон на общината

22 януари 2018, 16:23 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

От 19 до 21 януари

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 19 до 21 януари са подадени близо 80 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20. Съставени са и 2 броя фишове на шофьори на автобуси, паркирали неправомерно в кв. „Зора“.
Подаден е сигнал за замърсена детска площадка, както и наличие на умрели мишки, в карето от улиците „Христо Ботев“, „Ген. Гурко“, „Отец Паисий“ и „Майор Кавалджиев“. Информацията е препратена към Отдел „Чистота“ на Община Стара Загора, след което служители на Административно бюро „Център“ са върнали информация, че пространството е почистено.
В петък, на Горещия телефон е сигнализирано, че има сеч на дървета по пътя за село Дъбрава. Сигналът е бил предаден на Звена „Контрол екология и чистота“ и „Контрол на обществения ред“ на Община Стара Загора, както и на ОД на МВР. Открити са нарушителите и са съставени 3 броя Акт за установяване на административно нарушение.
За агресивни кучета в града има подадени 2 сигнала, които са пренасочени към Общинския приют за безстопанствени животни. Получена е информация и за домашно куче, което притеснява съседите на собственика му с лай. Служители на Звено „Контрол екология и чистота“ са съставили докладна, а животното е било преместено, за да не смущава живущите наоколо.
В събота, след подаден сигнал е била отремонтирана светофарна уредба на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“ и ул. „Ген. Столетов“.
Постъпила е през почивните дни информация за силна музика от две заведения в града.
В неделя е сигнализирано и за заледени участъци на пътя Мъглиж – Ягода – Стара Загора, като информацията е насочена към дежурен екип на Областна администрация, сигнал е постъпил и за хлъзгав участък от трасето Стара Загора – Чирпан, по АМ „Тракия“.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей