РЗИ обявява грипна епидемия в област Стара Загора - starazagora.utre.bg

РЗИ обявява грипна епидемия в област Стара Загора

23 януари 2018, 15:47 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

    архив

Спират учебните занятия за три дни

Регионална здравна инспекция - Стара Загора обявява грипна епидемия за област Стара Загора от утре, 24 януари, съобщи д-р Златина Нанева, директор на инспекцията.
Продължава интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции. Най-висока заболяемост се регистрира сред възрастовите групи от 0 - 4 и 5 - 14 години.
С оглед прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип сред учениците, Регионална здравна инспекция - Стара Загора предложи на Регионално управление на образованието - Стара Загора прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора за периода 24 - 26 януари.
От РЗИ препоръчват лечебните заведения за болнична помощ да преустановят свижданията. Лечебните заведения за извънболнична помощ - медицинските диагностично-консултативни центрове и центровете за спешна медицинска помощ да разкрият при възможност грипни кабинети, да преустановят работата на женските и детски консултации, да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации и да спрат профилактичната дейност.
РЗИ препоръчва ограничаване на социалните контакти, болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение при наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей